Профил на купувача

Обществената поръчка на АОП за Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП) е отменена от КЗК

Home  >>  Новини  >>  Обществената поръчка на АОП за Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП) е отменена от КЗК

Обществената поръчка на АОП за Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП) е отменена от КЗК

On февруари 16, 2017, Posted by , In Новини, With No Comments

Обществената поръчка за изграждане и въвеждане на централизирана национална електронна система за обществени поръчки, която Агенцията за обществени поръчки (АОП) публикува август месец, е отменена заради жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
Решението на КЗК и други документи по производството може да видите ТУК

Офертите трябваше да бъдат отворени в началото на октомври, като предвиденият бюджет е малко над 5,5 млн. лева. Жалба срещу решението на Агенцията да стартира поръчката е подала фирмата „Си Ай Ти“ ЕООД.

Пълната електронизация на всички процеси, свързани с обществените поръчки, е едно от ключовите обещания на правителството в план за действие на България за участие в Глобалната инициатива „Партньорство за открито управление“. Планът беше приет през юли.

Крайният срок за пускането на централизираната национална електронна система за обществени поръчки беше планиран за средата на 2018 г. Пак оттогава се планираше и въвеждане на проверки на участниците в търгове над определени стойности, така че да се разкриват реалните им собственици.

Процесът по подготовка на системата тръгна през юли т.г., когато АОП публикува техническата спецификация за платформата. От нея става ясно, че системата ще е задължителна за използване както от публичните, така и от секторните възложители.

Източник: http://www.investor.bg

Comments are closed.